”Jag har jobbat som lastbils­förare och anläggare för Värnamo kommun sedan 2007. Det bästa med jobbet är jobbarkompisarna, men jobbet i sig är jäkligt intressant det med. Man får tänka och klura mycket. Vi håller på med vattenläckor och underhåll, det är aldrig något som är likadant. Det är vatten, avlopp och dagvatten vi håller på med för det mesta. Vi får bestämma väldigt mycket själva. 

Peter Enbom.

”Vi är lite som ett cirkuståg”

Nyheter

Det känns kanon att gå till ­jobbet varje dag. Semestern är bara som en långhelg. Man vaknar aldrig med ångest över att man ska gå till jobbet. Det funkar så bra i vår grupp.

Vi får också mycket tillbaka av medborgarna. Det händer att de bjuder på fika och folk kommer och frågar vad vi gör. Det är aldrig några som är direkt arga så. 

Vi har ett instagramkonto på jobbet, Cirkus49, med över 7 000 följare. Vi startade det för att visa vad vi gör för något för de som bor i Värnamo kommun och vad de får för sina pengar. Vi var på ett ställe nyss där det kom fram en farbror och sa: ’Jag har sett er på Instagram!’ Det är viktigt, folk har alltid undrat varför vi gräver och är i vägen, nu tror jag man ser det mer på något sätt. 

Det sämsta med jobbet är att det är kallt ibland och att det regnar. Men annars är det inte mycket som är dåligt.”