Kommunals huvudskyddsombud Lovisa Sundman är väldigt glad över att avdelning Stockholm bestämt sig för att ta fallet vidare.

– Det visar på Kommunals styrka och kämpaglöd. Det är så jag känner. Nu visar vi att vi gör vårt bästa för våra medlemmar.

Hemtagna matrester

Ta hem matrester – det här gäller

KA reder ut

Hon har även pratat med det avskedade köksbiträdet som är medlem i Kommunal.

– Hon blev väldigt glad när hon fick ett samtal från ombudsmannen som berättade att de skulle driva det vidare. Jag tror hon känner att det är skönt att hon får stöd och det har hon fått från personal på skolan också.

Det var i förra veckan som sex anställda blev av med jobbet efter att ha tagit med sig matrester hem från skolköket där de arbetar.

Arbetsgivaren Stockholm stad hade satt upp kameror i kök och kylrum, något som Kommunal är starkt kritiska till då man menar att det handlar om olaglig kameraövervakning. Kamerorna ska inte ha förhandlats med facket, vilket är ett lagkrav.

Hemtagna matrester

”Hur ska jag få ett nytt jobb?”

Nyheter

Stockholm stad anser att det är stöld och har avskedat och polisanmält personalen, tre fast anställda och tre vikarier. En av de anställda är medlem i Kommunal, som nu tar strid mot arbetsgivaren.

Kommunalarbetaren har sökt Kommunals avdelning Stockholm.
”På grund av pågående ärende har jag tyvärr ingen kommentar”, skriver pressekreterare Fredrik Jansson i ett sms.

Grundskolechefen Happy Hilmarsdottir vill inte heller kommentera beslutet.