Under onsdagsförmiddagen fick polisen i Östersund in ett larm. Strax efter lunch står det klart att en man i 30-årsåldern har avlidit, och hans kollega, en man i 60-årsåldern är skadad.

Han förs till sjukhus med allvarliga, men inte livshotande skador.

Männen är anställda av tekniska förvaltningen i kommunen. Och det ska ha skett en explosion i vad som beskrivs som ett stenförråd som tillhör kommunen.

Till Östersunds-Posten säger chefen för den teknisk förvaltningen, Örjan Jervedal, att det rör sig om någon typ av sprängämne som detonerat.

– Jag vet inte hur länge det legat på platsen eller vem som fraktat dit det, uppger han.

Under kvällen var polisens nationella bombskydd på plats för att säkerställa att inget mer kan detonera.

Förundersökning gällande vållande till annans död och vållande till kroppsskada är inledd.

I en kommentar på kommunens hemsida skriver förvaltningschef Örjan Jervidal:

”Det är en oerhörd förlust, främst för familjen och våra tankar går till dem i denna svåra stund. I ett slag har en duktig och omtyckt arbetskamrat ryckts ifrån oss. Vi tänker även på vår skadade arbetskamrat och hans anhöriga.”

Kommunals ordförande Tobias Baudin skrev under onsdagskvällen på Twitter: ”Nås av det tragiska beskedet att en medlem tillika driven facklig företrädare avlidit i en arbetsplatsolycka. Tankarna går till familjen och de närmaste.”

Artikeln är tidigare publicerad av Arbetet, som tillsammans med Kommunalarbetaren och flera andra tidningar ingår i LO Mediehus.