Bakgrunden är den stundande avtalsrörelsen och Kommunal Vänerväst vill informera om vikten av kollektivavtal och vilka krav som Kommunal kommer lägger.

– Vi syns väldigt bra. Vi har en fantastiskt fin bil som det står Kommunal på. Folk kommer fram och tycker att det är bra att vi kommer ut, säger Merja Niemi, som är förtroendevald på heltid som organiserande regionalt fackligt ombud.

Just i dag har hon och en kollega kört femton mil enkel väg från Vänersborg till Vara. De stannar vid privata och offentliga arbetsplatser och kör under dygnets alla timmar för att också möta nattarbetarna.

– Många vill veta när avtalen ska vara klara, det är ju olika på olika avtal. Vi bjuder på lite fika. Många är intresserade av varför de ska vara medlem.

Det är Vänerväst som betalar för bilen och vad som ska hända med den efter avtalsrörelsen kan inte Merja Niemi svara på.