Dels är det ”Sparomsorgen” som är nominerat, där Kommunalarbetarens Mira Hjort och Mats Gustafsson Hedenström avslöjade att sex av tio kommuner i fjol sparade på den nämnd som är ansvarig för äldreomsorgen.

Dels är det artikeln ”Slavliknande villkor på hemtjänstföretag”, där Mira Hjort tillsammans med Arbetets reporter Karl Martinsson avslöjade fusk och slavliknande arbetsvillkor på företaget Enklare Vardag.

– Det är att gediget arbete som KA:s reportrar Mira Hjort och Mats Gustafsson Hedenström gjort när de granskat kommunernas neddragningar på äldreomsorgen och tillsammans med Arbetet granskat villkoren i hemtjänsten. Det är också ett kvitto på hur viktigt det är att satsa på grävande journalistik, säger Kommunalarbetarens redaktionschef Susanne Hultström.

Nominerat till Bästa avslöjande är även ”Svartjobbsfabriken” av Johan Fyrk i Byggnadsarbetaren.

Juryn består av: Joel Dahlberg, Svenska Dagbladet; Marja Grill, Sveriges Television och Per Hermanrud, TV4.

Häromdagen släpptes nomineringar i andra prisklasser och då var en debattartikel från Kommunalarbetaren nominerad som Bästa kommenterande text, skriven av undersköterskan Angela Wallin.