– Jag blev ju väldigt överraskad men det känns hedrande att han tog fram den texten i det sammanhanget. Jag kan också förstå att han gör det för det är ju kontakt med fotfolket. Det var ju press på hemtjänsten redan innan corona. Det är också roligt att ha en statsminister som verkar gilla litteratur, han har även förut hänvisat till litterära texter. Och så är det roligt för boken (”Det här får de inte på banken & 23 andra noveller”), att den fortfarande är levande. Han läste det bra med inlevelse, det ger lite tyngd med något från verkligheten.

Den här biten citerade Stefan Löfven:

”Värst är kvällarna, så många människor, så lite tid. Det är svårt att vara människa. Behoven är så stora, hjälpen så liten.

Oron kommer på kvällen, tröttheten, tankarna, de återkommande larmen, det finns ingen tid för det plötsliga. Men det omöjliga blir möjligt.”

Boken ”Det här får de inte på banken & 23 andra noveller av kommunalare.”
Boken ”Det här får de inte på banken & 23 andra noveller av kommunalare.”

Berätta lite kort om novellen för dem som inte har läst den!

– Det var mycket att jag bor och jobbar i min stadsdel Högsbo i Göteborg. De håller på att bygga om hela stadsdelen och det kommer in nya unga människor och jag går ju till gamla människor som berättar hur det var när de var unga och kom hit. Det var spännande att se att det blir ett varv till. En del av de äldre kommer ju inte ut så mycket men de har spännande och berörande livsberättelser. Det var väl det jag hade i mig. Men också att man ska utföra ett jobb på begränsad tid samtidigt som man vill lyssna på människorna.

Har din novell fått uppmärksamhet på andra håll också?

– Det var en vän till mig som sa att de hade pratat om novellboken på ABF i Göteborg, det är bra om de hålls levande och att det finns intresse för människor som arbetar inom Kommunal och att det finns skrivande människor där. Det går fortfarande att hämta guldkorn från båda novellböckerna som ni gett ut, de är aktuella fortfarande.

Du gav ut en barnbok förra året. Har du något nytt på gång?

– Ja, jag har en barnbok till på gång. I min förra barnbok är ju Stefan Löfven med och finns avbildad. Det är en flicka som heter Miranda som ska hjälpa en snöpojke hem, hon frågar bland annat statsministern om hjälp men han är väldigt upptagen med att hitta jobb åt människor. Min nya bok heter ”Fågelflickan”, det är lite kvar att göra med den men jag hoppas att den kommer ut senare i höst. 

Skriver du fler noveller?

– Nej, men jag har noveller som ligger färdiga. Jag funderar på var jag ska få ut dem någonstans. Det är ju inte så lätt att hitta förlag.