Kommunalarbetaren är journalistiskt oberoende och en av Sveriges största fackförbundstidningar. Nu vill vi stärka den digitala journalistiken ytterligare och göra om vårt pappersmagasin. Vi söker en kvalificerad chefredaktör som ska leda förändringsarbetet och det dagliga arbetet på redaktionen. Som chefredaktör ingår du i företagets ledningsgrupp och är ansvarig utgivare i alla kanaler.

Chefredaktören ska delta i den offentliga debatten och har en viktig roll som opinionsbildare. Redaktionen har vunnit flera tunga priser och består av 15 kompetenta journalister. Tidningen utkommer 18 ggr/år med en upplaga på över 500 000 exemplar och har 270 000 användare på webben varje månad.

Kvalifikationer:

  • Journalistutbildning och ledarskapsutbildning.
  • Erfarenhet från att leda en redaktion.
  • Erfarenhet från att leda organisation i förändring.
  • Erfarenhet från facklig tidning är meriterande.
  • Digital kompetens och förmågan att leda digital utveckling är ett krav.
  • Det är viktigt att man delar fackföreningsrörelsens värderingar.

För frågor om tjänsten kontakta Robert Jonsson 08-725 52 90.

Ansökan så snart som möjligt, dock senast 3/8 på mail: robert.jonsson@lomediehus.se
Facklig kontakt är Stephen Lindholm tel 08 – 725 52 59 eller stephen.lindholm@ka.se

Om LO Mediehus:

LO Mediehus samlar utgivning av de fackliga medlemstidningarna Elektrikern, Målarnas Tidning, Fastighetsfolket, Kommunalarbetaren, Sekotidningen och Handelsnytt samt tidningen Arbetet till förtroendevalda och beslutsfattare.
Mediehuset har 45 anställda där titlarna arbetar självständigt och chefredaktören på respektive tidning är ansvarig utgivare. Mediehusets sju redaktioner har sina lokaler på Klara norra kyrkogata i Stockholm.
All rekrytering inom LO Mediehus ska ta hänsyn till jämställdhet och mångfald. Till exempel genom att aktivt försöka rekrytera underrepresenterade grupper utifrån kön, etnicitet eller funktionsvariation.