Nej, du kan inte vinna något lyxigt minihus om du taggar alla du känner. Olle Pettersson kommer inte kapa ditt konto. Dina 25 närmsta vänner är inte organiserade i någon ondskefull algoritm för att förmå dig att försvinna ur flödet. Fortsätt posta foton av dig själv som ung om du vill bidra med personlig data och utvecklingen av ansiktsigenkänning. Nej, du kan inte hämta ut hur många pass som helst i Sverige, du behöver inte betala tv-avgiften när du är död, du kan lugnt invänta den sista vilan.

Nej, du får inte gratis snus om du kommenterar ”ja, tack”. Du måste skriva ”ja tack, snälla”. Ica vill inte skicka dig en gåva, Coop ger inte bort några presentkort om du klickar på länken, du får inte en årsförbrukning mat om du bjuder in alla du känner och SF kommer inte regna gratis biobiljetter över dig om du delar den här krönikan. Eller jo, just det kommer de göra. Dela på.

Nej, du botar inte corona genom att dricka blekningsmedel, vodka gör dig inte hälsosam, du kan inte ”boosta” immunförsvaret med C-vitamin, positiva tankar blockerar inte viruset från att ta sig in i celler. Tråkigare saker som handtvätt och att inte dricka öl tillsammans med andra människor gör det dock. Drick hellre öl ensam än desinfektionsmedel på offentliga toaletter.

Lägg upp ditt fjärde foto så får du en siffra av mig, lägg upp en siffra så får du ett foto av mig, låt oss fylla Facebook med svartvita foton på blåmesar!

Nej, vården delar inte ut dödsblanketter för att sålla bort coronapatienter, hälsodeklarationer är viktiga även under pandemier. Sverige är fortfarande landet lagom även om världen skriker extrem.  Nej, de har inte någon inspelning av dig när du kollar på porr, du kan fortsätta att onanera i fred, inga pengar behöver skickas till avlägsna öar, fortsätt du som om ingenting hänt, orgasmer är bra för hälsan.

Ja, Försäkringskassan beslutar fortfarande att döda människor är arbetsföra. 

Hur många trianglar ser du? Vem av dessa tio kändisar har jag inte legat med? Hur mycket blir en ko + en hackspett + en cykel? Lägg upp ditt fjärde foto så får du en siffra av mig, lägg upp en siffra så får du ett foto av mig, låt oss fylla Facebook med svartvita foton på blåmesar! Posta tio saker som irriterar dig, posta tio skivor du gillar, posta ett foto på dig när du var ung/på semester/lycklig. Jag kan lova att enbart tio procent av er som läser detta orkat läsa ända hit, bevisa att du var en av dem som stod ut genom att dela denna krönika. 

Alla rykten om att faktagranskningen ska upphöra är desinformation.

PS: Borde eller borde jag inte godkänna vänförfrågan och klicka på länken från Darlington Tony Michael, änkling och pensionerad från U.S. Army? Tänk om det är kärlek vid första internationella banköverföringen!