”Jag älskar det kreativa som kommer till liv i mitt jobb. Jag har alltid trivts med att jobba med människor och barn är ju härliga. Ärliga. Det är inte alla som får leka på jobbet. Jag får spela gitarr, sjunga, måla och pärla på jobbet. Jag har alltid tyckt om att skapa. Allt sådant får man göra i det här yrket, sedan är det så mycket mer, men den delen känns verkligen inte som jobb.

Det är inte bara lekstuga hela dagarna, sedan kommer det byråkratiska in. Men även pärlplattor, som är skapande, är matematik, det är programmering. Och det är också ett av uppdragen i förskolan. Vi arbetar med mallar och då måste man räkna. Det är inte produkten som är det viktiga utan processen. Det blir nästan som mindfulness när man sitter och pärlar eller målar.

Vi hittar aktiviteter som barnen får ett lugn av. Inom jobbet har jag alltid tyckt om att pärla, men för knappt ett år sedan började jag själv att pärla. Jag gör superhjältar och skurkar, från Marvel och DC mest. På förskolan har vi ett pärlbord som det nästan konstant sitter barn vid, jag har skapat ett monster här på förskolan. Det krävs en heltidstjänst för att stå och stryka pärlplattorna. Vissa barn har börjat göra självporträtt med pärlor, så det är väldigt mycket pärlor här.”

Fotnot: Intervjun gjordes innan coronakrisen.