– Vi får hoppas att arbetsgivaren ändrar sig annars kommer undersköterskor att säga upp sig, säger Therese Lundell, Kommunals ordförande i sektion Dalarna.

Hittills ser det inte ut som att arbetsgivaren kommer att vika sig. Tvärtom har man sagt nej i till att höja undersköterskornas kompensation.

 – Det handlar om olika yrkesgrupper, olika längd på utbildningar och olika kompetens, sade exempelvis Lotta Olmarken Ingler, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Dalarna till Södra Dalarnas tidning.

Förra veckan skrev Kommunal på ett avtal som innebär att semesterperioden förlängs och de fyra sammanhängande veckorna ska innefatta även månaden september, inte bara juni-augusti som är grundregeln i lag och avtal.

Hur kunde det bli olika ersättningar?

– Vid förhandlingen var inte ersättningarna klara, det har kommit efteråt, säger Kommunals Therese Lundell.

Kompensation vid flyttad semester är ingen ny företeelse i Dalarna. Förra året fick de undersköterskor som gick med på en flytt 9 000 kronor.

Kommunal försöker ändå förmå arbetsgivaren att ändra sig och kommer att fortsätta driva frågan i MBL-förhandlingar.

– Vår semester är lika mycket värd som sjuksköterskornas, säger Therese Lundell.

Men Lotta Olemark Ingler, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Dalarna, säger till KA att det inte är aktuellt att göra några förändringar.

– Nej. Det är olika yrkesgrupper med olika kompetenser, säger hon.

Men undersköterskor och sjuksköterskor jobbar sida vid sida under pågående coronakris, borde de inte få samma ersättning om de flyttar sin semester?

– Det här ligger i linje med hur vi hanterat frågan under tidigare somrar med de avtal vi haft.

Förstår du kritiken?

– Det är klart att man gärna vill ha samma ersättning, det har jag inte svårt att förstå.