Polisen ska nu utreda om kvinnan gjort sig skyldig till brott.

– Hon misstänks för framkallande av fara för annan, säger Karl Näsman, förundersökningsledare hos polisen till SVT

Enligt SVT finns det minst sju bekräftade fall av covid-19 på äldreboendet där kvinnan jobbade. Men om hon har smittat någon är oklart.

Kommunen meddelar att den anställa har fått avsluta sin anställning med omedelbar verkan.

Kommunals sektion fick information om fallet på ett samverkansmöte tidigare i veckan. En sektionsföreträdare säger till KA att man nu kommer att kontakta den anställda för att reda på mer och höra hennes version av det som hänt. 

Kvinnan har ännu inte delgivits misstanke om brott.

– Vi måste få bekräftat att hon är smittad och sedan ta reda på omständigheter. Är man medveten om att man bär på en allmänfarlig och samhällsfarlig sjukdom har man givetvis ett ansvar, säger förundersökningsledare Karl Näsman, till SVT.