Partiet vill att regeringen antar en extra ändringsbudget där 15 miljarder delas ut till regioner och kommuner. Pengarna ska gå till sådant som att täcka personalbehovet och att köpa skyddsutrustning.

Pengar ska också öronmärkas till ett lönetillägg på 5000 kronor för personal inom sjukvård, ambulans och äldreomsorg under mars till maj, skriver Aftonbladet.

– Vi vill att undersköterskor, sjuksköterskor, läkare och ambulanspersonal och andra som kämpar med att rädda liv ska få ett tillägg. De har en otroligt tuff och pressad situation just nu. Där måste vi visa att vi värderar och ser deras tuffa arbete, säger Elisabeth Svantesson (M), till Aftonbladet.

Exakt vilka som ska omfattas av ”coronatillägget” vill Moderaterna diskutera med berörda fackförund, Sveriges Kommuner och Regioner och regeringen.