Varför läser du till specialist­undersköterska?

– Det var lite slumpen. Jag är med i Undersköterskeupproret och tycker villkoren i vården inte är kloka egentligen. Men jag chansade och sökte och kom in. Jag är väldigt stolt över det. Med mina 57 år är jag inte ens den äldsta på utbildningen och många är över 50!

Hur klarar du ekonomin?

– Jag ska jobba 70 procent och läsa på 50 procent. Jag hoppas få behålla mina 8-timmarsdagar och jobba tre till fyra dagar i veckan. Ekonomin är ofta den stora stötestenen, men har man inte stora skulder tycker jag ändå att man ska chansa. De har ju precis höjt pensions­åldern och vi ska jobba länge till, varför inte utbilda sig?

Vad hoppas du på efter utbildningen?

– Jag tror inte att jag går tillbaka till det jobbet jag hade. I så fall som demens­koordinator. Jag har jobbat i vården sedan 1993 och just det här med demens är en spännande värld, där vården dessvärre fungerar dåligt i dag. Men jag tror att jag kommer att gå vidare.

Tänker du på andra utbildningar?

– Jag har en hörselskada, ett inplantat på ena örat och en hörapparat på den andra och har länge brunnit för äldres rätt att höra. Jag är bland annat hörsel­ombud. Kanske går jag en utbildning till informatör inom det området längre fram.