I ett debattinlägg på ka.se skriver Jessica Klemetsson ”Medlemmarna i Kommunal är förutsättningen för att svensk välfärd och det svenska samhället ska fungera. Vi måste fortsätta jobba för att villkoren och arbetsmiljö blir så attraktiva så fler vill stanna kvar men också att fler ska vilja jobba i dem. Yrkesutbildning måste löna sig.

Det här arbetet vill jag leda som avtalssekreterare i Kommunal. Därför har jag i dag tackat ja till nominering.”

Hon sitter i dag i förbundsstyrelsen och är ordförande i Kommunal Stockholm. Tidigare har hon varit lokal förhandlarare och sektionsordförande. Jessica Klemetsson började sin fackliga karriär medan hon arbetade som barnskötare.

– Jag tror att min bakgrund är mycket bra i rollen som avtalssekreterare. Det var en chock att höra att Lenita Granlund ska avgå som avtalssekreterare. Hon har gjort ett grymt bra jobb. Nu är tid för Kommunal att utvärdera och kanske utveckla arbetet med avtalsfrågor, säger hon.

Jessica Klemetsson tror att opinionsarbetet kommer att bli ännu viktigare i framtiden.

– Det skulle jag vilja skruva till så att vi blir ännu bättre, säger hon.

Jessica P Klemetsson

Ålder: 35 år.

Bor: Upplands Väsby utanför Stockholm.

Familj: Två barn, 13 och 15 år gamla.

Uppdrag: Politiskt intresserad, sitter för Socialdemokraterna i styrelsen för det kommunala bostadsbolaget Väsbyhem. Vid sidan av facket och politiken ägnar hon tid åt att kela med sina husdjur, tama möss.