”Jag har världens bästa jobb och älskar min arbetsplats! Jag började när vårdcentralen startade 2005. Redan då bestämde vi att den ska ha en varm och välkomnande miljö.

Här är ingen elak eller dum. Tvärtom är våra hemlösa ­patienter jättehärliga, glada och tacksamma för den vård de får. När man har patienter som tycker att man tagit ner himlen för dem, då tycker man själv att jobbet är jätte­roligt.

Jag får uppskattning och ser dagligen resultat av mitt jobb. Ibland tar jag hand om riktigt skitiga och eländiga fötter, en utmaning som ger extra tillfredsställelse. Efter behandlingen ger jag patienten ett par rena och hela strumpor, vilket är skönt för den som gått i samma smutsiga strumpor och skor under lång tid. För att kunna göra det tigger jag alltid strumpor av vänner och bekanta eller när jag till exempel är på kurs. Jag passar också på att tigga fotkräm av företag som demonstrerar sina produkter. De patienter som absolut inte har råd med kräm kan få en av mig. 

Vi som jobbar här har en drivkraft att finnas till för dem som har problem. Vi kommer väldigt nära våra patienter och får ofta höra djupt tragiska berättelser. De kan vara väldigt tunga att bära ensam. Alla på vårdcentralen stöttar varandra, så det finns alltid en kollega att prata med.”