Novellsamlingen och din novell ”Ett annorlunda liv” är resultatet av en skrivarkurs. Berätta!

– Jag skrev den på en skrivarkurs på ABF som jag gick för två år sedan. Jag ville samla ihop mig själv och skrev utifrån min pappas död 2015. Det var mycket som hände under min uppväxt som jag inte hunnit bearbeta som handlade om misshandel och annat. Jag hatade min pappa under många år och vill skriva ur mig vad som hänt.

”Det första minne jag har av min pappa är att han slog sönder en blomkruka” skriver du i novellen. Vad har det betytt att få berätta den här historien?

– Novellen är på ett sätt bakgrunden. Jag var väldigt rädd för honom som barn, men jag ville att skildringen i sig skulle bli fin. Jag ville skriva en äkta historia. Nu känns det som att jag har sammanfattat en del av mitt liv.

Vad lärde du dig på skrivarkursen?

– Det som var roligt var att man lärde sig så mycket av varandra. Och att alla skrev så himla bra. Att läsa andras berättelser gav en helt annan blick för andra människors livssituation.

Vad ger du för råd till andra som vill börja skriva?

– Jag tycker att man ska gå en skrivarkurs! Man kan börja med en tvådagars introduktionskurs för att komma igång. Då får man jättemycket tips och idéer. Att sitta ner och skriva och sedan läsa upp det är jätteläskigt i början. Men alla är i samma situation.

Novellsamlingen

Novellsamlingen ”Lämna mig inte ensam” innehåller fem noveller och är resultatet av en skrivarkurs. Samtliga noveller bygger på ”verkliga händelser från ett svunnet 1900-tal”, skriver redaktören Yvonne Nenander i förordet. Boken är utgiven på minbok.net.