Kommunalare har ofta tuffa arbetsvillkor, men många beskriver att jobbet känns meningsfullt vilket är värt mycket. Finlandssvenska Ulla Donners serieroman är en vass kritik av (mer meningslöst) arbete och kapitalismen inifrån en reklambyrå.

De ska göra reklam för ännu en växtbaserad korv, den här gången baserad på potatis. Dessutom har chefen antytt att de alla kanske får sparken i morgon. 

Med känslor av meningslöshet går kollegorna på after work. Boken är underhållande i sin fullt rimliga samtidskritik, och lyfter viktiga ämnen som sexuella trakasserier, men berättelsen är något för spretig. 

”Skiten” av Ulla Donner.

Här är ett exempel på när dialogen är som bäst:

– Påminn mig igen om varför vi inte längre har arbetsbord? Eller stolar.

– För att Dream hackers vill framhäva byråns informella stämning och göra arbetsflödet mer organiskt.

– … Dvs spara pengar.