Priset delas ut av Vård- och omsorgscollege som är en samverkan mellan arbetsgivare, fack och utbildningar. Kommunal är en av organisationerna bakom.

Börje Nilsson har arbetat i 25 år och har lång erfarenhet att ta hand om praktikanter och lärlingar.

– Vi handleder dem så att de får en positiv bild utav yrket och så att de tycker att det är kul att komma ut och jobba. Jag trycker extra på vad roligt det är att jobba inom LSS och vilket viktigt jobb det är för de här människorna som vi jobbar med.

På Börje Nilssons arbetsplats har de boende autism eller utvecklingsstörning. Han berättar om en lärling som han handlett. Hon fick sätta ihop ett träningsprogram för en boende som behövde motivering att börja träna mer.

– Är man närvarande och ställer krav när man jobbar så kan alla människor utvecklas, även de som bor hos oss.

Vad betyder priset för dig personligen?

– Det är mest ovant att få all den här uppmärksamheten. Sedan är det kul att yrket lyfts, att det blir en positiv bild av stödassistentjobbet. Den här rollen är jätteviktig. Gamla bekanta har sagt ”Gud, vilket roligt jobb du verkar ha!”.