”Jag arbetar på avdelningen för somatisk och palliativ vård, så många här är svårt sjuka. Jag har även provat andra jobb, men det är inom vården jag trivs bäst. 

Mitt jobb är att se till att kunderna mår bra. Jag behandlar dem så som jag skulle vilja ha det när jag blir äldre. Jag tar mig tid om någon känner sig orolig och behöver prata. De som ­orkar ska inte ligga kvar i sängen. I stället gör vi något trevligt tillsammans. 

Att få se dem göra framsteg, se glädjen i deras ögon betyder mycket. Det är underbart att höra kunden till exempel säga ’jag kan gå i dag’. 

Jobbet är givande och kul. Jag ­behövs och jag får väldigt ­mycket uppskattning av kolleger och ­anhöriga. Jag känner mig pirrig i
hela kroppen när jag pratar om det. 

Jobbet är både fysiskt och psykiskt påfrestande, ibland känns det som att jag springer hela tiden. Men vi har bra hjälpmedel så vi slipper slita som förr. När vi får problem försöker vi lösa dem tillsammans. Jag älskar mitt jobb. Vi är ett härligt gäng tack vare mina underbara kolleger.”