Timrå kommun har det kärvt ekonomiskt och har informerat de de anställda om neddragningar. Men, enligt en artikel i Sundsvalls Tidning, menar Kommunal att kommunen inte meddelat facket först. Nu vill Kommunal ha skadestånd.

– Det här handlar om sparförslag inom socialnämnden där nämnden hade alternativ om att lägga ner boenden eller dra ner på bemanningen. Där hävdar Kommunal att vi inte hanterat själva underlaget till budgetberedningen på rätt sätt enligt MBL, säger Andreaz Strömgren, kommunchef, till ST.

KA har varit i kontakt med Kenneth Sahlin som är ombudsman för Kommunal avdelning Mellersta Norrland, men han vill inte uttala sig.

– Jag vill inte uttala mig förrän vi har förhandlat om ärendet.  

Något datum för när förhandlingen kan bli av är inte klart än.

Fotnot: Bilden är licenserad av CC BY-SA 3.0 via Wikimedia.