Jag blir inte klok men lätt illamående av våldet, kroppsvätskorna och den inhumana behandlingen av människor som präglar filmen. Vill den dra paralleller till hur vi behandlar djur?

Grova brottslingar slipper dödsstraff mot att de lever i en rymdfarkost tillsammans med läkaren (Juliette Binoche) som dödat sina barn och nu är besatt av reproduktion: tömmer männen på sperma och tvångsinseminerar kvinnorna. Ur detta uppstår en far och dotter som lever långt ifrån jordelivet, ändå börjar dottern längta efter något så normalt som en hund. 

Det är det märkligaste jag sett på länge. Och totalt otippat – den förra film som Claire Denis regisserade var en ovanligt tramsig fransk relationskomedi, ”Let the sunshine in”, också med Juliette Binoche. Fotot är vackert och skådespeleriet oklanderligt men filmen i sig är alltför gåtfull och sövande.