Du ger ut barnboken ”Miranda och Snöpojken” i höst. Berätta!

– Det är en berättelse som jag skrev för flera år sedan och som jag aldrig kunnat släppa tanken på. Jag ville ta upp den igen och se om den kunde bära.  

Vad handlar boken om?

– Om en oväntad vänskap och att stå upp för det man tror på. Flickan Miranda träffar en snöpojke, som till en början får väldigt mycket uppmärksamhet, men det förvandlas med tiden och han blir nästan mobbad.

”Snöpojken” av Catrin Jansson.

Du har med ett bidrag i Kommunalarbetarens senaste novellantologi. Har det påverkat ditt skrivande?

– Det fick mig att förstå att människor kunde uppskatta det jag skrev. Om något jag skriver kan glädja någon annan så vill jag gärna fortsätta skriva. För mig är det en dröm att få skriva, och det är viktigt att förverkliga de drömmar man har.

Hur ges boken ut?

– Jag ger ut den på ett så kallat hybridförlag, Lumenos förlag. Jag har skickat in den som till ett vanligt förlag och det krävs att de godkänner manuskriptet för att det ska ges ut i deras namn. Skillnaden mot ett vanligt förlag är att man går in med egna pengar för att täcka tryckkostnaden. Boken ligger mig så varmt om hjärtat att det ändå var något jag ville göra.

Förra året läste du ur din egen novell på bokmässan i Göteborg. Nu ska du dit med din barnbok. Hur känns det?

– Det känns bra att skicka ut boken i världen. Det är ju inte jag som är viktig, utan boken. Det ska bli roligt att vara där med förlaget och deras andra författare. 

Fortsätter du skriva?

– Ja! Jag har en novellsamling som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med. Jag har fått bra kritik av dem som har läst. Och så kanske det är dags för en saga igen. Jag gillar den formen och har en idé till en ny bok.