I 30 år har jag varit anställd inom vården och aldrig förut upplevt något liknande. Jag jobbar på ett boende sedan flera år. Efter sommaren blev jag inkallad till chefen och fick rejält med skäll. Bland annat hade boende gått ner i vikt och fått trycksår. Jag hade inte fyllt i papper om vätskeersättning med mera, sade chefen, och hotade med både lex Sarah och lex Maria.

Jag blev helt paff. Vi är sju personal på min avdelning, men bara jag och min kollega fick ta all kritik. Snart efter detta gick jag till ­chefen och bemötte anklagelserna. Jag sade att jag är en av dem som fyller i rapporter och att sommaren var varm, vilket för med sig att man lätt går ner i vikt.

Jag har aldrig fått klagomål som detta under mina 30 år och tänker nu jämt på det. Orättvist. Vad kan jag göra?

/ En upprörd kommunalare

Mikael Lundberg ombudsman på Kommunal
SVAR: Du har blivit inkallad till chefen och beskriver varför, men det är svårt att ­utifrån brevet ge ett enkelt svar på dina frågor. Jag undrar bland annat hur arbetsbelastningen och personal­bemanningen såg ut under den aktuella perioden förra sommaren?

Jag undrar också över vilka rutiner som finns på arbetsplatsen, liksom varför det bara var ni två som fick ta emot kritik när det arbetar sju personer på enheten.

Du behöver vända dig till ditt lokala ­Kommunal, så att ni kan reda ut det här ­tillsammans med din chef.