Vi är ett glatt gäng undersköterskor på ett gruppboende. Vi trivs, men inte med en kollega. När vi gör utflykter med brukarna fotar hon dem och lägger ut bilderna i sociala medier. Vi tycker inte att det är okej.

Hon byter ständigt arbetsturer, arbetshelger och semesterveckor när somrarna kommer. Hon ska ut och resa och vi blir överkörda. Hon kan också bli elak och kontrollerande och kan allt bäst. Vi tror att det är meningslöst att prata med närmsta chefen eftersom kollegan ställt sig in hos henne. Vad göra? Vi vill faktiskt hjälpa ­kollegan, för allas skull.

/ Bekymrade och trötta uskor

Lars-Sture Johansson ombudsman på Kommunal
SVAR: Ni ska ta kontakt med er fackliga ­företrädare eller lokala sektion för det måste till en träff med er arbetsgivare/chef för att lyfta era problem. Till syvende och sist är det arbetsgivaren som har arbetsmiljöansvaret och detta är en arbetsmiljöfråga.