Det här behöver du:

  • 1 liter färska jordgubbar
  • Saften av ½ lime
  • 1 msk honung
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 100 gram mascarpone
  • 1 dl grädde
  • 1 msk socker
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk florsocker

Så gör du:

  1. Klyfta jordgubbarna och lägg dem i en skål. Blanda limesaft, honung och ingefära och häll över jordgubbarna. Låt stå 30 minuter.
  2. Vispa under tiden mascarponen, grädden och sockret till en slät och fluffig kräm. Blanda balsamvinäger och florsocker till en sås.
  3. Häll eventuellt av marinaden och bottna fyra glas med jordgubbarna. Klicka över krämen och ringla vinägersåsen över. Desserten kan förberedas i god tid och stå i kylskåp men vänta med att ringla över vinägersåsen till serveringen.