– Att bli vald första gången är speciellt. Men att bli vald en andra gång är ännu mer speciellt. Och omtumlande, sade Tobias Baudin när kongressombuden applåderat färdigt.

Han sade att det känns fantastiskt att få förtroendet att leda förbundet i ytterligare tre år, och pratade sedan om varifrån han fått sina drivkrafter. Han nämnde bland annat sin farfar som tog med honom att demonstrera på 1 maj för första gången.

Tobias Baudin passade också på att tacka alla ombudsmän, förtroendevalda och sektionsföreträdare som han fått träffa.

– Men sist men absolut inte minst, alla grymma medlemmar i Kommunal. Den kraft jag får av medlemmarnas berättelser, det är det som ger mig styrkan och näringen att köra stenhårt. Tack till alla fantastiska medlemmar, tack för förtroendet, sade Tobias Baudin.

Lenita Granlund blev omvald som avtalssekreterare. Hon sade liksom Tobias Baudin att det känns mer speciellt att bli omvald.

– Tack så jävla mycket! Man kan tänka sig att man blir lite van vid det här, det är ju fjärde gången nu, men det känns som att det nästan är större den här gången än förra gången, att faktiskt fortsätta få det här förtroendet. Det är jättestort. Och jag måste säga som jag sagt de tidigare kongresserna – jag blir malligare och malligare, sade Lenita Granlund.

Efter en lång debatt valdes sedan Lisa Bengtsson till förbundssekreterare. Hon fick fler röster än valberedningens kandidat Per Holmström.