Selda Elcim, 40, vårdare, Norsborg.

Vad tycker du om målet att Kommunal ska ha 600 000 medlemmar år 2030?

– Det är ett rimligt mål utifrån det stora behovet av personal inom våra yrken. Vi är superduktiga så att det kommer vi att fixa. Jag är ordförande för Kommunal i Botkyrka-Salem, vårt mål är att nå upp till 54 nya medlemmar i månaden, vilket vi gör. Vi har vänt trenden från att blöda och kommer gå plus inom en snar framtid. Och jag ser framemot de här fyra dagarna, de ska bli superroligt och vi kommer fatta många kloka beslut.

Helén Jönsson, 54, personlig assistent och undersköterska, Malmö.

Vad tycker du om förslaget att Kommunal ska ha kongress vart fjärde år?

– Nej, som enskild medlem så jag tror på den konstruktionen som är, det är mer demokrati. Det blir en röd tråd hela vägen när det är samma personer som möts på förbundsmöten och kongress. För mig som enskild medlem blir det lättare att följa besluten som det är nu.

Andreas Rudeström, 35, undersköterska, Varberg.

Vad tycker du om arbetstidskonton?

– Jag har inte bildat mig en uppfattning än. Det är både för- och nackdelar. En av fördelarna är att den enskilda själv får bestämma. En farhåga är flexibiliteten, att tiden brinner inne på grund av arbetsgivarens krav på ekonomi och effektivitet. Personalbristen helt enkelt. Mina medlemmar på jobbet är inte inne på arbetstidsförkortning, i stället har de fokus på arbetsmiljön och att man ska orka jobba från att man är 19 och har slutat skolan till att man är 65. Om arbetstidsförkortningen bara är två timmar så tycker de flesta att arbetsmiljön och arbetsvillkoren är viktigare.