Ni är nästan 200 000 undersköterskor i Sverige och ni är livsviktiga. Vi har bestämt oss för att göra en podd för er. En podd om arbetsplatser där det finns något som fungerar bra och som kanske kan inspirera er. Arbetsplatser som ni kan peka på när ni pratar med era chefer och säga att: ”titta hur det funkar där, varför kan inte vi göra så här hos oss?”.

Ni kommer att möta undersköterskor som är med och bestämmer på sitt jobb, undersköterskor som äger sin arbetsplats tillsammans, och så de som lyckats få arbetsgivaren att anställa mer personal för att minska stressen. Bland annat.

Vi kommer att ge er ett avsnitt i månaden från olika delar av Sverige. Varje avsnitt är högst tjugo minuter långt. Tanken är att du ska hinna lyssna klart på väg till jobbet, när du tränar eller när du diskar efter middagen. Eller att ni ska kunna lyssna på jobbet inför ett APT-möte eller något annat möte om arbetsmiljö.

De första ni träffar i Undersköterskepodden är Arbenita Ahmeti och Katarina Steffens som är undersköterskor från Göteborg. De jobbar på Gerdas Gård som du kan läsa mer om här. I podden berättar de mer om att bestämma på jobbet.

Har du någon arbetsplats som du vill veta mer om eller har ni något smart arbetssätt på ditt jobb som du vill sprida
till andra undersköterskor? Mejla till pernilla.josefsson@ka.se så kanske vi gör ett avsnitt om just ditt tips.

Lyssna på premiäravsnittet här!