Din mamma jobbade inom hemtjänsten och dog i cancer för några år sedan. Du ägnade hela ditt sommarprogram i P1 2018 åt att prata om henne. Varför det?

–  Jag ville dyka in i vad hon betydde för andra personer. Kanske lära känna henne ännu mer nu när hon inte är här och kan berätta det.

Vad har du för bild av hennes jobb?

– Det var så klart en stor del av henne. Det var där hon spenderade en stor del av sin tid och där hon kände sig som mest hemma tror jag. När hon tog hand om andra. Den personlighetstypen finns ju och jag tycker inte att den får tillräckligt mycket uppskattning. Hon har stött på ganska mycket problem på arbetsplatsen på grund av att hon ser att vårdtagarna inte har det bra på grund av arbetsfördelning och ekonomi. Det gick så långt att hon gjorde en lex Sarah på ett av ställena där hon jobbade. Det förföljde henne för att rykten sprids. Jag ska inte säga att hon var problematisk att jobba med men hon sade ifrån när något var fel och det finns det vissa chefer som inte gillar.

Vinjetten till Undersköterskepodden låter hoppfull, vad tänker du själv om undersköterskor och deras jobb i dag?

– Att det finns strategier för att se till att det blir bättre. Det är det som är så fint med den här podden. Att det kan bli som ett arkiv på vad man kan göra och att olika arbetsplatser kan ta lärdomar av varandra. Jag tänker att de är viktiga, att de är underbetalda och att de är hjältar helt enkelt.

Lyssna på premiäravsnittet här!