Hur känns det att ha blivit utsedd till hjälte? 

– Det känns hedrande. Jag trivs jätte­bra med mina kolleger, vi har en fin sammanhållning. Är det någon som mår dåligt försöker vi stötta varandra och finnas där för att prata. Det är guld värt.

Hur är det att arbeta på din arbetsplats? 

– Jag arbetar på en demensavdelning och det är ett väldigt givande arbete. Ingen dag är den andra lik och jag lär mig något nytt varje dag. Det viktigaste är att vara positiv och lugn och att inte stressa de äldre. De är känsliga för stämningar så det är extra viktigt att ha en glad inställning i jobbet med demenssjuka. Om man säger en sak men inte menar det så blir de lite tveksamma. När jag går hem från jobbet känner jag att jag gjort något som gör skillnad för en annan människa. Den känslan är ganska svår att slå.

Dina kolleger säger att du sprider positiv energi, hur gör du? 

– Det kommer naturligt, jag tycker om att sprida glädje. För ett tag sedan bestämde jag mig för att jag ville ge kollegerna en kram på morgonen. Det känns bra om jag kan ge lite positiv energi till andra, och jag får så mycket glädje tillbaka.

Om hjälten

Nominerad av: Kollegerna och natt­undersköterskorna Tarja Persson och Monika Skilberg.

Motivering: ”Hon är vår solstråle och ger oss kramar och så mycket positiv energi och glädje på jobbet. Vi skulle önska att alla hade en person som hon på sin arbetsplats.”