När highschool-party-komediskådisen Jonah Hill sätter sig i regissörsstolen är det inte utan att man ser vissa faror framför sig. Men dessa farhågor besannas verkligen inte i Mid90s. Hill har gjort ett allvarligt drama med suverän tonträff, om 13-åriga Stevies sommar i Los Angeles nån gång på 90-talet.

Hemma får han stryk av sin lätt störda storebror, mamma ser han inte mycket av. Han börjar umgås med några äldre skejtare och blir efter hand accepterad. Han lär sig deras koder och får en annan sorts familj.

Hill sviker inte barnet, det är hans blick rakt igenom hela filmen och faktiskt för det tankarna till hyllade filmer som ”Stand by me” eller varför inte Roy Anderssons ”En kärlekshistoria”.

Det enda som jag på rak arm kan säga saknas är någon typ av tillbakablick. Varför har Stevie inga jämnåriga kompisar att hänga med, undrar man. Annars är det faktiskt en briljant film, som inte bör missas.