Efter att jag läst ser jag det överallt när jag scrollar och kollar Instagram. Alkoholen. Bubbel för att fira att det är fredag, rödvinet till middagen, drinken innan teatern och ölen efter bion.

”Jag som var så rolig att dricka vin med” av Rebecka Åhlund.

”Jag som var så rolig att dricka vin med” av Rebecka Åhlund.

Rebecka Åhlund har skrivit en form av rapportdagbok med kapitel som heter ”Dag 34”, ”Dag 87” osv kombinerat med mer allmänna resonemang och tankar kring alkohol i vår kultur. Undertiteln är också ”Rapport från ett år som nykter alkoholist”.

Hon skriver med driv och alkoholistens våndor och stödmöten är sannolikt desamma oavsett var i samhället man befinner sig, men ångesten över att ”bara” kunna äta, bada och läsa under resan till Maldiverna, det vill säga låta champagneglaset stå, skaver lite under min läsning.