Efter 19 års arbete som undersköterska fick jag avgångsvederlag när de lade ner min arbetsplats.

I våras sökte jag ett nytt jobb som undersköterska på ett korttidsboende. När chefen ringde och erbjöd mig anställning blev jag förstås glad. Hon sade att jag skulle få en sex månaders provanställning från 1 juli i år. Problemet är att det sedan blev tyst. Dagarna efter sms:ade jag henne och frågade när jag kunde komma och skriva på papper, men inget hände.

Till slut fick jag svaret: ”Återkommer när jag pratat med HR”. Sedan blev det tyst igen.

Ett par veckor senare skriver hon att hon inte kan erbjuda mig anställning eftersom de inte fått tag på referenser som minns mig.

Jag känner mig lurad. Ett muntligt avtal ska väl gälla likaväl som ett skriftligt? Jag har kontaktat mina lokala fackliga företrädare, men de har inte hjälpt mig.

Är jag helt rättslös?

/ Kommunalare i vården

Annett Olofsson jurist på LO-TCO Rättsskydd

SVAR: Det stämmer, att ett muntligt avtal om anställning gäller likaväl som ett skriftligt. Men problemet med ett muntligt avtal är att om chefen inte skulle komma ihåg ert telefonsamtal eller rent av förneka att det ägt rum så är det du som måste bevisa att ni har träffat ett avtal om anställning. Och utan en skriftlig handling kan detta vara svårt.

När du erbjuds anställning är mitt råd därför att du ber att arbetsgivaren snarast upprättar ett skriftligt anställningsavtal.