Priset för bästa digitala satsning ska gå till den fackförbundstidning som hittat ”det bästa och mest innovativa sättet att använda nätets möjligheter för facklig journalistik”. Kommunalarbetaren nomineras för vårt arbete med datadriven instrumentell journalistik. Vi har utgått från besöksstatistik som visar vad läsarna efterfrågar och bland annat utvecklat unika tjänster som ger svar om medellöner i alla stora kommunalaryrken och ob-tillägg under storhelger.

– Det är väldigt roligt att redaktionens medvetna satsning på unika tjänster för läsarna har blivit så uppskattad. Det känns extra bra att vi har utgått från vad läsarna efterfrågar och att våra satsningar har landat så rätt hos målgruppen, säger Kommunalarbetarens chefredaktör Susanna Lundell.

Det här är tredje året i rad som Kommunalarbetaren nominerats i den digitala klassen. Övriga nominerade är Arbetet för sitt arbete med dataresearch och programmeringskunskaper samt Byggnadsarbetaren som startat en Facebookgrupp om byggmissar.

Vinnaren avslöjas på Fackförbundspressens dag den 11 april.