Det är lätt att bli nedstämd när rapporter om löner, föräldraledighet och vem som tar mest vab duggar tätt. Nyligen kom en jämställdhetsrapport från LO som visar att en manlig tjänsteman tjänar dubbelt så mycket som en arbetarkvinna. Otroligt sorgligt att det ser ut så 2019.

Här finns mer att göra och arbetsgivarna måste ta sitt ansvar i att se till att skillnaderna utjämnas. Att ta hand om människor måste värderas högre. Varför är ett musklick mer värt än att trösta ett barn?

Färska siffror från TCO visar att om man lägger samman antalet dagar för föräldraledighet och vab så tar kvinnorna fortfarande 70 procent av denna tid med barnen. Det lämnar mycket övrigt att önska, inte minst för att den ojämlika situationen påverkar både löneutveckling, pension och sorgligt nog också ofta möjligheten att utvecklas i arbetslivet.

Ansvaret för att förändra utvecklingen och se till att den Internationella kvinnodagen inte längre behövs är allas vårt gemensamma ansvar. Ditt kön ska inte påverka vare dig dina möjligheter till att leva tryggt, utvecklas i arbetslivet eller få en schyst lön likvärdig med dina manliga arbetskamrater.