Det här behöver du:

  • l 1 pkt jäst
  • l 4 dl ljummet vatten
  • l 1 dl mjölk
  • l 5 dl lins- och böngroddar
  • l 1 tsk salt
  • l 1 dl havregryn
  • l 3 dl grovt fullkornsmjöl
  • l 8-9 dl vetemjöl special

Så gör du:

  1. Lös upp jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt mjölk, salt, linsgroddar, havregryn och fullkornsmjöl och blanda väl. Rör sedan i vetemjölet lite i taget och arbeta ihop degen tills den börjar släppa från kanten. Den ska fortfarande vara lite kladdig.
  2. Jäs i 30 minuter.
  3. Ta upp och knåda degen och dela i 16 bitar. Rulla till frallor och lägg på plåt. Strö över lite havregryn. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200 grader och grädda frallorna i 12 till 15 minuter.