Den kända skådespelerskan Behnaz Jafari får vetskap om en mobilfilm där en ung flicka ser ut att begå självmord, på grund av omgivningens reaktioner på hennes egna teaterdrömmar. Jafari ber sin vän regissören om hjälp att ta reda på sanningen bakom videon. De ger sig ut på den iranska landsbygden och söker i flickans hemtrakter, och möter urgamla traditioner och stor gästfrihet. Och i centrum står hedersfrågan.

Regissören Panahi spelar rollen som sig själv, vilket ger en dokumentär känsla åt detta laddade drama. Han är belagd med yrkesförbud i sitt hemland men lyckades ändå göra filmen i tre byar där han har rötter och är trygg och därmed kunde bli skyddad.

Manuset som också prisades vid Cannesfestivalen förra året är knivskarpt. Fotot bidrar också till filmens äkthetskänsla. Med filmer som den här blir världen större. Hur ofta får vi i Sverige inblick i livet på den iranska landsbygden?