Förskolläraren Lisa går en kvällskurs i poesi. Läraren är inte överdrivet förtjust i hennes alster. På jobbet upptäcker Lisa av en slump att en femårig pojke brukar hitta på fantastiska dikter, ett poetiskt underbarn. Hon läser upp dikterna som sina egna och får genast massor med beröm från läraren. Lisa blir allt mer besatt av den lilla pojken och hans dikter och konsekvenserna ska jag inte berätta om här, men saker och ting utvecklas.

Bygger på en israelisk förlaga som man blir sugen på att se för historien är intressant. Pojkens familj förstår inte alls vilken guldklimp till poet de verkar ha fostrat medan Lisa är beredd att gå nästan ur långt som helst för att han ska få fram sina alster.

Även om Maggie Gyllenhaal gör en fin rollprestation är det lite svårt att förstå Lisas motiv och handlingar. Något saknas i berättelsen om henne, men klart sevärt drama om talang och moral.