Min 16-årige son har sommarjobbat två veckor inom kommunen. När han kom hem en dag hade han målat. Han hade fått arbetsskor och en t-tröja, men inga byxor, och spillde föga för­vånande vit färg på sina shorts. Vi försöker få bort färgen, men om det inte går undrar jag om vi kan få ersättning för shortsen? Det borde vara rimligt att tillhandahålla skyddskläder vid målning anser jag, men det kanske inte är så. Vad gäller?

/ Undrande förälder

Peter Larsson ombudsman på Kommunal

SVAR: Det är riktigt, som du skriver, att ­arbetsgivaren borde tillhandahålla skyddskläder. Jag tycker att du ska ta kontakt med arbetsgivaren för att se om ni får någon ersättning för de förstörda kläderna. Får ni inte det, så ta kontakt med den lokala fackliga organisationen som arbetsgivaren har kollektivavtal med.