Jonsu träffar av en slump Haemi, en tjej han känner ytligt från sin hemby. Han får i uppdrag att mata hennes katt när hon reser till Afrika. Väl hemma igen har Jonsu blivit mer och mer kär i Haemi, men irriterande nog har hon under sin resa träffat den unga playboyliknande typen Ben. Och triangeldramat kan ta sin början.

Skickligt iscensatt novell av Haruki Murakami om kärlek och inte minst klasskillnader. Symbolladdat och mystiskt, även om det oundvikliga slutet går att räkna ut på förhand.

Historien lämnar efter sig frågor och funderingar: Vem är Ben? Finns katten? Finns Haemi?

Spännande hela vägen trots att tempot är långsamt och att det inte händer särskilt mycket. Finns med i  Oscarsspekulationerna om bästa utländska film och vann Kritikerpriset vid filmfestivalen i Cannes i våras.