Under natten till tisdagen blev två kvinnor som arbetar i hemtjänstens nattpatrull i Östra Ljungby slagna av en man, som dessutom stal deras bil. En polispatrull kallades till platsen och lyckades stoppa bilen. När föraren lämnade bilen uppfattade polisen det som att mannen lyfte en pistol mot dem, och därför avfyrade polisen ett varningsskott.

I efterhand visade det sig att vapnet inte var riktigt. Mannen, en 25-åring, greps och misstänks nu för flera fall av misshandel, grovt olaga hot, grovt olaga hot mot tjänsteman och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Petra Österlin, verksamhetschef för bland annat hemtjänstens nattpatrull, säger till Helsingborgs Dagblad att den drabbade personalen under omständigheterna mår ”okej”. På frågan om vilka åtgärder som vidtagits med anledning av händelsen svarar hon:

– Vi tar hand om all personal som jobbar på natten och ser till att alla känner sig trygga, men framförallt de som blivit direkt berörda av händelsen. Vi är flera som jobbar med att stödja medarbetare och chefer. Här och nu är det vårt fokus, säger Petra Österlin.