I ett inlägg på sin Facebook-sida beskriver Tobias Baudin  Socialdemokraternas uppgörelse med de tre mittenpartierna som ”en attack på arbetsrätten”. Enligt överenskommelsen ska arbetsmarknadens parter ges chansen att förhandla, men om de inte kommer överens väntar lagstiftning om bland annat utökade undantag från turordningsreglerna.

– Man sätter en grimma på oss. Just de här sakerna gör mig orolig. Att vi ska förhandla under hot, det är inte klokt, säger Tobias Baudin i en TT-intervju som citeras i Arbetet.

Trots den skarpa kritiken anser Tobias Baudin att en regering där Socialdemokraterna och Miljöpartiet tar stöd av Centerpartiet och Liberalerna i nuläget är det minst dåliga alternativet.

– Folket har röstat fram en högermajoritet. Då är det så klart bättre att vi får en socialdemokratisk regering än att en liten regering längst ut på högerkanten med stöd av SD får styra, säger han i TT-intervjun.

För att det nya mittensamarbetet ska bli verklighet krävs att Vänsterpartiet släpper fram Stefan Löfven som statsminister. Ett besked om det väntas senare under dagen.