Vad hoppas du mest på inför 2019?

– Att vårt fokus på att vässa Kommunal och värva medlemmar ger det resultat vi vill: En växande och ännu starkare fackförening som finns till både för de som behöver vår hjälp när de kommit i kläm och för de som vill utvecklas på jobbet, säger Tobias Baudin till Arbetet.

Vad befarar du? Vilka orosmoln ser du?

– Att det oklara parlamentariska läget gör att politikerna inte kommer igång med de stora investeringar som behövs i välfärden.

Ett nyårslöfte som du lovar själv!

– Jag är faktiskt genuint tveksam till nyårslöften. Men jag kan väl lova att fortsätta göra allt jag kan för att omvärlden ska se och uppskatta yrkesskickligheten hos medlemmarna i Kommunal. Det ska vara svårt för politikerna att inte satsa på välfärden – och då ska välfärdens arbetare ha högre löner och bättre villkor.

Karl-Petter Thorwaldsson.

LO: Hellre extra val än sämre arbetsrätt

Politik

Ett nyårslöfte som du skulle vilja att någon annan lovar!

– Ett löfte från samtliga partier att inte röra arbetsrätten. Och – om det finns en hockey-Gud – så vill jag att han lovar att Luleå Hockey tar två SM-guld nästa år.

Vad var en glad överraskning 2018?

– Jag vet inte om det kom som en överraskning – men 2018 blev det klart att det är arbetsgivarens ansvar att tillhandhålla arbetskläder i vård- och omsorg. En stor facklig seger. Galet att det satt så långt inne – men nu är jag oerhört stolt över att Kommunals arbete gett resultat!

 

En längre version av artikeln är tidigare publicerad av Arbetet, som tillsammans med Kommunalarbetaren och flera andra tidningar ingår i LO Mediehus.