”Jag jobbar på ett äldreboende i Arboga som heter Strandgården. De boende får komma dit efter biståndsbeslut och det fungerar som hemtjänst. De hyr sin lägenhet och får punktinsatser.

Jag jobbade 18 år på Köpings lasarett men fick sluta. Jag började läsa till lärare och kom på att jag inte ville bli lärare. Jag började jobba på fritids tills kommunen bara ville behålla fritidspedagoger. Efter det började jag på Strandgården där jag har varit i sju år nu. Jag har trivts från första dagen. Jag går med glädje till jobbet varje dag!

Det bästa är mötena med pensionärerna. Du öppnar en dörr och på någon sekund ska du avgöra hur personen mår. Det är spännande. Jag tycker om att lösa problem. Ibland får du dig en utskällning, men då brukar jag tänker jag: ’Oj, nu gäller det att ha en bra taktik’.

Ibland är det ju faktiskt du själv som skapar det dåliga humöret genom fel bemötande.

Även om det är tidspress försöker jag ta mig tid att sitta ned en stund. Det ger ofta energi för hela dagen.

Vi har en mycket bra chef som är tillgänglig och ger oss stor frihet. Vi kolleger har också väldigt roligt ihop”.