Lindha Holmqvist elevassistent, Oskarshamn.

– Det känns inte bra att det gått så lång tid utan regering. Det fattas beslut, men ingen tar ansvar. Jag tycker det är märkligt att inte Socialdemokraterna får bilda regering nu när de är största parti. Jag är rädd att det bli extra val. Varken Kristersson eller Löfven får ju igenom sina regeringar. Och att M och KD som har så liten del av mandaten kunde lägga en budget. Det känns fel. Blir det extra val så kommer jag att rösta men jag tror inte att valdeltagandet kommer att bli högt.

Ann-Sofi Andersson undersköterska, Varberg.

–  Jag kan inte förstå varför de inte kan komma på något för att få fram en regering. Måste ändå ge en eloge till Annie Lööf som verkligen stått upp för det hon lovade innan valet. Många har svikit sina löften. Särskilt de andra Allianspartierna. De skulle ju hålla ihop i vått och torrt. De kan aldrig gå vidare tillsammans nu. Jag tror att det blir extra val. Jag vet inte vad jag kommer att rösta på. Det blir nog inte samma som i förra valet. Jag har många runt mig som inte kommer att rösta alls fast de brukar göra det. De tycker att de har gjort det en gång och att politikerna svek. Ganska länge efter valet pratades det mycket på jobbet och överallt om det här men nu är det tyst. De tappar folket, alla har tröttnat. Och hur ska politikerna orka själva? De har varit i gång nu sedan i juni.

Robert Alf bussförare, Stockholm.

– Den 17 december var det hundraårsdagen av när allmän rösträtt infördes. Då hade vi också varit utan regering i hundra dagar. Är det bara jag som tycker att det säger något? Det är bara Socialdemokraterna och Moderaterna som är stora nog att bilda regering och så behövs små partierna som stöd. Centern och Liberalerna måste samarbeta med antingen Vänsterpartiet eller Sverigedemokraterna. Det klarar de inte. Just nu ser det ut som att det ska bli extra val. Och att det blev en budget av Moderaterna och Kristdemokraterna som inte sitter i regering och inte behöver ta ansvar är fel. Nu är det andra som ska se till att det de räknat fram fungerar. Som inte tror på besluten. Det är kanske dags att uppdatera demokratin. Om det inte blir en regering tre månader efter ett val så borde det bli ett nytt val där bara de två största partierna går vidare. Det sätter press på alla små och stora partier att lösa frågan snabbare.