”Jag är själv muslim så julen är inte min viktigaste högtid även om vi firar lite hemma med julklappar och julpynt. För mig är ramadan viktigare. Jag har jobbat på Svartedalens äldreboende i nästan 20 år och jag tycker det finns en förståelse för att olika högtider är viktiga för olika personer. Vi är som en stor familj och hjälps åt. Om jag jobbar på julen kan en kollega jobba i stället för mig under firandet vid ramadan.

Jag tycker att det känns bra att jobba på julen och brukar ofta göra det. Det är en särskild stämning på jobbet. De äldre är glada och förväntansfulla och det känns bra att finnas där för dem. Kvällen före julafton brukar vi lägga fram finkläderna som de vill ha på sig på högtiden.

Något som kan förbättras är såklart ob-tillägget för oss undersköterskor. Det känns orättvist att vi tjänar så mycket sämre än andra som arbetar på storhelgerna. Jag tycker också att arbetsgivaren kunde anstränga sig mer för att göra det trevligt för oss som jobbar natt på julen. Vi brukar själva ordna med julmat som vi äter tillsammans. Men det känns som att vi som arbetar natt blir lite bortglömda på högtiderna.”