”Det här är tredje julen i rad som jag jobbar, så jag är van. Men det är klart att det inte är roligt att missa julafton med familjen. Just julafton kan också vara en ganska stressig dag att arbeta. När affärerna öppnar brukar vi köra med fulla bussar. Människor är ofta lite stressade på julafton, en del ska väl köpa de sista julklapparna och hinna i tid till släkten. Men många är också glada och önskar god jul. Det är sällan problem med stökiga personer som är arga, som det kan vara under andra helger.

En nackdel med att jobba på julen är att passen ofta är lite längre. Det är synd eftersom vi gärna vill hinna hem till släkt och vänner. Men eftersom jag börjar tidigt brukar jag ändå hinna hem till ’Kalle Anka’.

Jag tycker att vi borde få bättre betalt när vi ställer upp och jobbar storhelger. Det är ju en väldigt stor sak vi missar. Jag tycker också att arbetsgivaren kunde göra lite mer julfint i busshallen och de andra rastlokalerna. Det vore en fin gest för att tacka för vårt arbete under året som gått. Det har blivit mycket mindre av sådant sedan vi började köra för ett privat företag. Det känns som att de snålar lite.”