Förändringen av ersättningen i a-kassan och sjukförsäkringen görs bäst i en reform från regeringskansliet, förklarar Elisabeth Svantesson, Moderaternas ekonomisk politiska talesperson, i Expressens TV:s privatekonomiska magasin Dina Pengar.

Hon får frågan om när bidragsreformen i så fall kommer att genomföras, om Moderaterna hamnar i regeringen.

– Det blir ju i början av den här mandatperioden i så fall. Men vi måste utreda varje del i detta. Vi vill ha ett bidragstak som gör att man inte kan stapla olika bidrag på varandra, svarar Elisabeth Svantesson i Dina Pengar.

SD har krävt en höjning av taket i a-kassan. Så frågan är om M och KD kan få majoritet för den delen i sin bidragsreform i riksdagen. Det kan också vara ett skäl till att förslaget inte fanns med redan i den budget som M och KD i går fick igenom med stöd av SD.