”Läs med KA” på Facebook – vad är det?!

KA startar Facebookgruppen ”Läs med KA” för alla läsare som gillar att läsa och prata om böcker. Som en bokcirkel fast på Facebook. I gruppen kan vi tillsammans välja olika böcker som vi läser och pratar om. Ungefär en gång i månaden röstar vi fram en ny bok.

Blir det bara bokcirkel-prat i gruppen?

Nej. Det blir allmänt prat om böcker också. Högt och lågt. Jag hoppas att läsarna och alla som blir medlemmar i gruppen delar med sig av boktips och allt från bästa julscenen i en bok till om de hatar eller älskar hundöron. I ”Läs med KA” får allt som handlar om böcker plats!

Vilken bok ska cirkeln läsa?                        

Det får alla medlemmar vara med och bestämma! Fram till julafton kan alla som går med i gruppen rösta om vilken bok som får äran att bli den första. Korta beskrivningar av de fem böckerna finns på gruppsidan. Till kommande omröstningar kan alla gruppmedlemmar lämna förslag på böcker. På juldagen presenterar vi vilken bok som vann omröstningen! Sedan är det bara att börja läsa.

När startar bokcirkeln?

Själva bokcirkeln startar 23 januari. Det är samma dag som nr 1 av Kommunalarbetaren når de flesta läsare. Där kommer det att finnas en artikel om gruppen och ett reportage om boken och författaren som röstats fram. Då startar vi bokpratet om boken. Alla som är med och diskuterar den dagen har chans att vinna bokpriser eftersom vi lottar ut extra många priser den dagen och hela första veckan.

Vad händer i gruppen fram till dess?

Mycket! Varje vecka vinner en av gruppmedlemmarna ”Veckans utlottning” som är ett presentkort att använda i bokhandeln. Det startar vi med första veckan. Vi kommer att prata om vilken som är den bästa bok vi läst i år, dela med oss av julklappstips, diskutera för och emot färgsortering av böckerna i bokhyllan osv. Vi får veta mer om månadens läsare – som väljs ut bland gruppmedlemmarna varje månad – och mycket annat. Gå med och var med och bestäm vad du vill prata om!

Hur går jag med?

Gå in på ditt Facebookkonto (eller starta ett om du inte har) och sök efter ”Läs med KA”. När du klickat dig in på den sidan väljer du att gå med i gruppen.

Mer om mig

”Gå med i ”Läs med KA” du också och berätta lite om dig och din läsning – jag hoppas att många vill vara med och är nyfiken på att veta mer om vad just du gillar att läsa.

Jag heter Catarina Berglund och har arbetat på KA som kulturredaktör och debattredaktör i många år. Jag älskar att läsa (men önskar som småbarnsförälder att jag hade mer tid till det) och har svårt att göra mig av med böcker vilket gör att hemmet snart svämmar över. Jag kommer att berätta mer om mig själv och min läsning i gruppen. Välkommen!”