Pepparkakor i alla former.

Pepparkakor – mer än bara hjärtan

Recept

Det här behöver du:

  • 1,5 dl socker
  • 1 dl sirap
  • 50 g smör
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 1,5 dl mjölk
  • 9 dl vetemjöl

Kristyr:

  • 1 äggvita
  • 4 dl florsocker
  • 1 krm ättikssprit

 

Så gör du:

  1. Blanda smör, socker och sirap i en kastrull och låt koka upp. Tillsätt mjölk och kryddor. Blanda bikarbonat i mjölet och rör i. Arbeta ihop till en deg och låt stå kallt några timmar.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen ganska tunt och skär ut delar till pepparkakshusen. Grädda 5-7 minuter.
  3. Smält socker i en stekpanna. Doppa kanterna på delarna och montera ihop husen.
  4. Blanda kristyren och dekorera husen.

 

LADDA NER MALLAR TILL HUSET HÄR! (PDF-format)

 

Tips! Brukar du får mycket pepparkakor över? Gör en cheesecake. Byt ut digestivekex mot pepparkakor och du får en supergod cheescakebotten.